Interview met regisseuse Marjane Satrapi

door


Na haar eerdere films Persepolis en Poulet aux prunes stapt Marjane Satrapi nu Hollywood in met haar eerste Engelse film The Voices. Ik had de gelegenheid haar te interviewen na het zien van deze film, hieronder een verslag.


MSatrapi

Interview met Julie Labagnara

door


It is okay to be you.Regardless of your gender, your religion, your nationailty, your race.You are still a beautiful person that deserves love and to be happy.


julie labagnara 2

Overleden: Leonard Nimoy

door


Helaas is vandaag een groot acteur van ons heengegaan. Leonard Nimoy, meest bekend als de acteur die Spock speelde in de Star Trek films en series is op 83 jarige leeftijd overleden.


5B5blUXy0PDvToh2nxZk4SVTdyP

Indiefilm "The Arrangement"

door


Wij als filmliefhebbers houden wel van een leuke indiefilm. Jullie ook? Dan kun je nu meedoen, help "The Arrangement".


thearrangement poster

"Alles mag" wint Emmy

door


Eerder berichtten we al, dat "Alles mag" genomineerd was voor een Emmy.


Littekens debuteert in de Verenigde Staten

door


Littekens is het speelfilm debuut van regisseur Martin Beek en co-regisseur Patrick Huiberts. Het verhaal is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen.


littekensmovie

Nominaties Oscars 2015

door


Hieronder de nominees voor beste film, beste acteur en best actrice voor de oscar uitreikingen van 2015. Onze verwachteingen zijn, beste film ‘Boyhood’ beste acteur ‘Eddie Redmayne’ en de oscar voor beste actrice voor oscars van 2015 moet naar ‘Marion Cotillard’. We gaan het zien aanstaande zondag.


SetRatioSize155233 Academy Award trophy

The Dark Horse wint IFFR publieksprijs

door


OP het IFFR heeft het Nieuw-Zeelandse drama 'The Dark Horse' de publieksprijs gewonnen. De film van regisseur James Napier Robertson wist het publiek van het IFFR het meest te boeien uit alle films en won daarom de prijs.


the dark horse

Films 2015 (releases)

door


2015 belooft een prachtig filmjaar te worden met veel nieuwe films die gaan uitkomen. Wij hebben een overzicht gemaakt van alle bij ons bekende nieuwe films die in 2015 te zien zullen zijn.


Updates en nieuws

door


De laatste tijd hebben er een aantal vernieuwingen plaatsgevonden binnen de website, waarover we je graag over informeren.


Fijne feestdagen van Filmsvandaag.nl

doorBeste kerstfilms 2014

door


Afgelopen jaar is er door ons een selectie gemaakt van kerstfilms die volgens ons het bekijken waard zijn. Nu zijn we inmiddels een jaar verder en om nu te refereren naar de beste naar het artikel 'beste kerstfilms 2013', dat is wat te makkelijk.


Exodus: Gods and Kings

door


Binnenkort verschijnt in Nederland de verfilming van de ontsnapping van de Israëlieten uit Egypte in de bioscopen. Deze film, gebaseerd op het bijbelse verhaal van Exodus, is geregiseerd door Ridley Scott.


Exodus2014Poster

"Alles mag" van de VPRO genomineerd voor een Emmy

door


De film "Alles Mag" van de VPRO is genomineerd voor een Emmy Award in de categorie: Kids: TV Movie / Mini-Series, dat maakte de VPRO vandaag bekend.


allesmag

Williams: veelzijdig acteur en komiek

door


Afgelopen week is de acteur Robin Williams (1951-2014) overleden.Williams leed al een lange tijd aan depressies. Het was algemeen bekend dat de acteur kampte met een bipolaire stoornis, al is dit nooit bevestigd door Williams zelf.


robin williams pic