The Dark Horse wint IFFR publieksprijs

door


OP het IFFR heeft het Nieuw-Zeelandse drama 'The Dark Horse' de publieksprijs gewonnen. De film van regisseur James Napier Robertson wist het publiek van het IFFR het meest te boeien uit alle films en won daarom de prijs.


the dark horse

Films 2015 (releases)

door


2015 belooft een prachtig filmjaar te worden met veel nieuwe films die gaan uitkomen. Wij hebben een overzicht gemaakt van alle bij ons bekende nieuwe films die in 2015 te zien zullen zijn.


Updates en nieuws

door


De laatste tijd hebben er een aantal vernieuwingen plaatsgevonden binnen de website, waarover we je graag over informeren.


Fijne feestdagen van Filmsvandaag.nl

doorBeste kerstfilms 2014

door


Afgelopen jaar is er door ons een selectie gemaakt van kerstfilms die volgens ons het bekijken waard zijn. Nu zijn we inmiddels een jaar verder en om nu te refereren naar de beste naar het artikel 'beste kerstfilms 2013', dat is wat te makkelijk.


Exodus: Gods and Kings

door


Binnenkort verschijnt in Nederland de verfilming van de ontsnapping van de Israëlieten uit Egypte in de bioscopen. Deze film, gebaseerd op het bijbelse verhaal van Exodus, is geregiseerd door Ridley Scott.


Exodus2014Poster

"Alles mag" van de VPRO genomineerd voor een Emmy

door


De film "Alles Mag" van de VPRO is genomineerd voor een Emmy Award in de categorie: Kids: TV Movie / Mini-Series, dat maakte de VPRO vandaag bekend.


allesmag

Williams: veelzijdig acteur en komiek

door


Afgelopen week is de acteur Robin Williams (1951-2014) overleden.Williams leed al een lange tijd aan depressies. Het was algemeen bekend dat de acteur kampte met een bipolaire stoornis, al is dit nooit bevestigd door Williams zelf.


robin williams pic

UPC gaat HbbTV uitzenden.

door


Kabelmaatschappij UPC is vrij plotseling toch begonnen met het doorgeven van het HBBTV signaal of beter gezegd gestopt met het blokkeren daarvan. De NPO heeft de dienst fors uitgebreid.


Bol.com koppeling

door


Vanaf nu kun je via filmsvandaag.nl heel makkelijk je favoriete film bestellen bij bol.com.


Goede Nederlandse Films

door


Nederlandse films staan internationaal goed bekend net als Nederlandse filmregisseurs. Denk bijvoorbeeld aan Alex van Warmerdam, Eddy Ter Stal en Paul Verhoeven die vooral veel internationale bekendheid geniet. Toch zijn er ook veel mindere Nederlandse films, leuk om te zien maar niet bijster goed.


Filmpremières op Nederland 3

door


Shame, Blue Valentine en On the Road. De komende maanden zendt Nederland 3 nieuwe films uit op de zaterdagavond.


Programma Cannes 2014 bekend gemaakt

door


Helaas zijn er dit jaar geen inzendingen van Nederlandse bodem geselecteerd door het Gouden Palm Comité. Hieronder het volledige programma met alle geselecteerd films voor 2014.Gouden Palm CompetitieSils Maria door Olivier AssayasSaint Laurent door Bertrand BonelloKis Uykusu (sommeil D'hiver) door Nuri Bilge CeylanMaps To The Stars door David CronenbergDeux Jours,...


Veronica Mars niet in de Nederlandse bioscoop

door


Op 4 maart maakte distributeur Warner Bros NL bekend dat de langverwachte Veronica Mars film niet in de Nederlandse bioscopen zal verschijnen.


Leverancier Wappzapp wil alternatief bieden voor Netflix

door


Nieuwe Nederlandse leverancier Wappzapp wil alternatief bieden voor Netflix