Recensie: Bloed Zweet & Tranen (2015)

door


Een paar jaar geleden kreeg de regisseur Diederick Koopal  de publieksprijs en de persprijs voor zijn filmdebuut De Marathon. Actrice Georgina Verbaan ontving voor haar rol in de film een Gouden Kalf voor de beste vrouwelijke bijrol.


bloed zweet tranen cover

Exclusief - Recensie: February (2014)

door


Hoeveel kan gezegd worden in acht luttele minuten? Ontzettend veel. De korte film February van regisseur Siar Sedig brengt in dit korte tijdsbestek frustratie, onmacht, heimwee en vernedering samen. De setting en het acteerwerk brengen je in eerste instantie op het verkeerde spoor, waarna je ogen in de laatste minuut...


poster february

Recensie: Focus (2015)

door


Na de flop After Earth had Will Smith een film nodig die hem weer in de kijker zou spelen. Met Focus slaagt hij hier verrassend goed in. In deze film speelt Smith een oplichter die aast op een grote buit.


focus 15021504 ps 1 s low

Recensie: Jupiter Ascending (2015)

door


Jupiter Ascending is een film gebaseerd op een script van Wachoswki brothers. De schrijvers (Wachoswki brothers) zijn niet onbekend te noemen. Het meeste succesvolle verfilmde verhaal van de twee is de film 'The Matrix' uit 1999. De twee opvolgende delen van de The Matrix, vielen echter enorm tegen.


jupiter ascending movie poster 1

Recensie: Inherent Vice (2015)

door


Inherent Vice is de laatste film van de niet onbekende regisseur Paul Thomas Anderson. Anderson regisseerde eerder zeer succesvolle titels als, 'Magnolia; (1999), 'There Will Be Blood' (2007) en zijn laatste werk 'The Master' uit 2012.


inherent vice cover

Recensie: Michiel de Ruyter (2015)

door


De laatste tijd doen films nogal wat stof opwaaien, omdat ze controversieel zijn of appelleren aan historisch verleden. Een goed voorbeeld is 'The Interview' waarin een moord wordt beraamd op een dictator. Maar die gaan we nu niet bespreken en zo controversieel is deze film ook niet.


michiel de ruyter 2014 film poster 1

Recensie: Horrible Bosses 2 (2014)

door


Horrible Bosses 2 is de tweede film en vervolg op Horrible Bosses (2011) in korte tijd die geregisseerd is door schrijver en regisseur Sean Anders. Ook Dumb and Dumber To (2014) was een film waar deze schrijver ook aan gewerkt heeft.


horrible bosses 2

Recensie: Pak Van Mijn Hart (2014)

door


Pak van mijn hart is Nederlandse romkom en tweede film van Kees van Nieuwkerk. Dat Kees nog veel moet leren blijkt uit het zien van de film. 'Een te makkelijke gooi'.


pak van mijn hart cover

Recensie: Bloedlink (2014)

door


Bloedlink is een nieuwe misdaadfilm van Nederlandse bodem met hoofdrollen voor Tygo Gernand, Marwan Kenzari en Sarah Chronis. De regisseur Joram Lürsen kennen we voornamelijk van zoetsappige doch succesvolle familiefilms als: Alles is liefde, Dolfje Weerwolfje en In Oranje.


bloedlink cover

Recensie: Tracks (2013)

door


Tracks is een film gebaseerd op het verhaal van Robyn Davidson, een vrouw die door de West-Australische woestijn trekt in de jaren zeventig. Backpacken en reizen is heel populair, toch blijkt het vaak een hele onderneming die niet altijd zonder slag of stoot en de nodige risico’s verloopt.


tracks cover

Recensie: Chef (2014)

door


Koken is groot. Diverse reality-tv shows waarin competitief wordt gekookt zijn razend populair en weten hoge kijkcijfers te scoren. Een aantal goede voorbeelden hiervan zijn; Master chef en Heel Holland Bakt. Het lijkt wel een nieuwe markt onder de tv formats.


chef cover movie

Recensie: Oorlogsgeheimen (2014)

door


Een paar jaar geleden werd het eerste boek van de bekende Nederlandse jeugdschrijver Jacques Vriens verfilmd. De film genaamd ‘Achtste Groepers Huilen Niet’ pakte destijds goed uit en werd goed ontvangen door het publiek. De filmmakers die het boek ‘Achtste Groepers Huilen Niet’ hebben gemaakt verfilmen nu een ander boek...


oorlogsgeheimen 119

Recensie: Palo Alto (2013)

door


Olap Otla Palo Alto is een typische ‘coming of age’ film geregisseerd door Gia Coppola. De achternaam Coppola is geen onbekende naam in de filmwereld en laat van menig film enthousiasten het hart sneller kloppen.


Recensie: Sex Tape (2014)

door


Sex Tape is de laatste comedy van Jake Kasdan. Kasdan is bekend van de film Bad Teacher (2011). Weet Sex Tape het succes van de vorige film te evenaren? Lees hierover meer in onze recensie.


Sex Tape

Recensie: Blended (2014)

door


De geoliede machine Sandler en Barrymore